- KBvG lanceert openbaar register van gerechtsdeurwaarders - Groenendaal & van Krijl - Gerechtsdeurwaarders

Een aantal jaar geleden kwam in het nieuws dat rechters vonnis hadden gewezen waarbij de dagvaarding was gedaan door iemand die zich had voorgedaan als gerechtsdeurwaarder. Het is strafbaar om je voor te doen als gerechtsdeurwaarder als je dat niet bent.

Onduidelijkheid over of iemand gerechtsdeurwaarder is of niet behoort vanaf nu tot het verleden. Iedereen kan nu via www.registergerechtsdeurwaarders.nl controleren of iemand die zegt gerechtsdeurwaarder te zijn, dat ook daadwerkelijk is.

Gerechtsdeurwaarders hebben een belangrijke taak binnen de rechtsstaat. Na een kwalitatief hoogstaande vierjarige juridische opleiding aan de Hogeschool Utrecht te hebben gevolgd en na officieel benoemd te zijn door de koning, mogen zij met uitsluiting van ieder ander ambtelijke werkzaamheden verrichten. Die werkzaamheden variëren van het uitbrengen van een dagvaarding tot het leggen van beslag op goederen of inkomen en het onruimen van een woning.

De gerechtsdeurwaarder heeft dus vergaande bevoegdheden en daarom is het belangrijk om zeker te weten dat u met een geregistreerde gerechtsdeurwaarder te maken heeft.
 
(bron: KBvG)